Downlights i badrummet

Det finns en badrumsbelysning som förmodligen slår allt annat som har med badrumsbelysning att göra: downlights. Downlights sätter du inte ovanför spegeln eller på väggen vid sidan av spegeln utan i taket vilket ger badrummet en riktigt lyxig känsla och ett behagligt ljus, inte minst om du använder dig av infällda led downlights. Det finns även utanpåliggande downlights som också är riktigt snygga och relativt disktreta. Nu ska vi på badrumsbelysning.org förklara vad som skiljer dessa downlights åt så att det blir lättare för dig att välja rätt sorts downlights.

Infällda downlights

De allra populäraste downlightsen för badrummet är infällda downlights. Denna badrumsbelysning bäddar du in i taket så att den ligger jämns med innertaket. Det är lite svårare att montera infällda downlights än utanpåliggande downlights eftersom du måste gröpa ur ett utrymme där varje lampa ska sitta, men det är det värt eftersom det blir mycket snyggt när det är klart.

Utanpåliggande downlights

Det är betydligt enklare att montera fast utanpåliggande downlights i badrummet, vilket är den största fördelen med ej infällda downlights. De kan också göra riktigt bra i badrummet och ger samma belysningseffekt som infällda downlights, även om vi på badrumsbelysning.org tycker att infällda downlights ser snyggare ut.

Led downlights

När du sätter upp downlights i badrummet sätter du aldrig upp en eller två lampor utan betydligt fler, därför bör du helst använda dig av led downlights som är betydligt energisnålare än andra downlights. Dessutom ger led-lampor ett behagligare sken än vanliga spotlights.